Billen

“Mamaaaaa!” klinkt het van boven. Ik zucht. JAAAAAH? roep ik terug. Ik weet dondersgoed dat ik het slechte voorbeeld geef en dat mijn buren nu ongegeneerd mee kunnen genieten. Ze zijn al op leeftijd dus ik hoop dat ze hun gehoorapparaat uit hebben staan.

Rivka heeft POOEEPP!

Ze zitten samen in bad.

Shit. 

Met drie treden tegelijk schiet ik de trap op. In de badkamer glij ik een meter door op de zeiknatte vloer. Ze hebben zich flink uitgeleefd. In 1 oogopslag schat ik de situatie in. Yrsa ligt languit op haar buik in het bad, twee witte billen steken uit het water. Gelukkig, geen poep in het bad. Ze kijkt richting het voeteneind van het bad en naar de wc. Natte haren voor haar ogen. Ze blikt verwachtingsvol omhoog. Staat mijn gezicht op onweer?

Haar vijfjarige zusje heeft haar handdoek vast en kijkt nu ook naar mij. “Wat doe je?” vraag ik haar. Ik probeer het scherpe randje uit mijn stem te halen maar hoor dat het niet lukt.

“Ik ben me aan het afdrogen” zegt Riv met rollende ogen. Stating the obvious.

De handdoek in haar handen was vroeger van mij, een prachtige vintage print van een paddestoel en kabouters. Vandaag zien de kabouters er uit alsof ze door een drill-sergeant een gierput ingejaagd zijn.

“Lieve schat. Als je poept moet je éérst je billen afvegen met wc papier voor je je verder afdroogt.”

Twee blauwe ogen kijken me verbaasd aan. Er speelt een klein lachje om haar lippen.

Terwijl ik mijn oudste dochter het bad uit stuur – Waarom moet IK uit bad?? – en opnieuw de billen en benen van mijn jongste afsop met een washandje, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit geen ongelukje was.

4 gedachtes over “Billen

  1. Map zegt:

    Heerlijk weer, kopje koffie en genieten van de perikelen van de dames.
    Hoe kun je het beter treffen op je vrije dag.
    Blij dat je weer terug bent!!

Reacties zijn gesloten.