Galerij

Ik ben er klaar mee!

blote-barbie en de kerstkaartenEr ligt een blote Barbie op de salontafel. 3.0 stopte niet bij de verpakking toen ze haar nieuwe plastic hartsvriendin van Sinterklaas kreeg. Barbie’s kleren gingen ook meteen uit.

Snippertjes, papier en pepernoten liggen om blote Barbie en mij heen.

Het is duidelijk aan de staat van onze woonkamer dat Lief op zee zit. Lief zit nooit stil. Hij zou, als het spul in bed ligt, meteen de vaatwasser inruimen. Ik niet.

Ik zit uitgeblust met mijn voeten omhoog en luister naar de kinderen die in bed nog na liggen te kletsen en te lachen. De zooi wacht morgen ook nog geduldig op me dus ik snaai de pepernoten van de salontafel. Barbie zit toch op dieet.

Naast de volle papierbak met proppen inpakpapier staan twee dozen:

De kerstkaarten.

Elk jaar snuif ik diep in als ik de doos open snijd. Ik bekijk elke millimeter van de kaart. Ik aai om te voelen hoe zacht het gestreken papier is. Er gaat niets boven de geur van vers drukwerk.

Behalve de geur van nieuwe regenjassen, misschien.

Ik doe deze zomer met pijn in mijn hart concessies in het aantal ontwerpen en ga van vier naar twee nieuwe illustraties. Omdat mijn agenda volgeboekt zit met werk -ik tel een zomervakantie met man op zee en drie stuiterende kinderen thuis ook mee als werk-, schuif ik de deadline meer en meer naar achteren. Maar het is niet genoeg om alles op tijd af te krijgen. Uiteindelijk zijn de kaarten ruim twee maanden later gedrukt dan de planning is.

Als ik dit jaar de doos voor het eerst open maak ben ik heel erg blij met wat ik zie. Voor en achterkant van de kerstkaarten voelen zijdezacht aan. De kleuren zijn mooi en helder. Precies wat ik voor ogen had. Twee maanden later of niet, ik ben superblij met het resultaat!

Dit jaar zijn er dus twee nieuwe ontwerpen. Hier en hier te koop. En een Paper Toy. Die krijg je gratis bij elk setje van tien kaarten. Een overzicht van alle kaarten vind je hier

Je hoort het slechts eenmaal:

Klein Monsters Kerstkaarten zijn weer te bestellen!

17 gedachtes over “Ik ben er klaar mee!

Reacties zijn gesloten.